Slovakya



SLOVAKYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR 

Çalışanlar İçin : 
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
2- 2 adet yeni çekilmiş biyometrik arka fon beyaz resim
3- Konsolosluğa hitaben, antetli kağıda yazılmış dilekçe
4- Şirketin imza sirküleri, Vergi levhası (son tarihli ve barkodlu) Orjinal Faaliyet Belgesi ( son 6 ayın ) Ticaret sicil gazetesinin şirketi ilgilendiren kısmının fotokopisi 
5- Son 3 ayın maaş bordrosu 
6- SGK onaylı işe giriş bildirgesi 
7- Ticari seyahatlerde; davetiye yazısı ( faks) müracaatçının adına hitaben olmalı, davet eden şirketin ismi ve açık adresi belirtilmiş olmalıdır.
8- Hotel ve Uçak rezervasyonu
9- Banka hesap dökümü (son 3 aya ait, imzalı kaşeli olmalı. Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
10- Nüfus cüzdanı fotokopisi 
11- Seyahat sağlık sigortası 30.000 euro limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir. 

İşverenler İçin : 
1- 6 ay geçerli pasaport. Eğer varsa eski pasaportlarınız. 
2- 2 adet orjinal yeni çekilmiş biometrik arka fon beyaz resim
3- Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
4- Şirketin imza sirküleri, Vergi levhası (son tarihli ve barkodlu) Orjinal Faaliyet Belgesi ( son 3 ayın ) Ticaret sicil gazetesinin şirketi ilgilendiren kısmının fotokopisi
6- Ticari seyahatlerde; davetiye yazısı ( faks) müracaatçının adına hitaben olmalı, davet eden şirketin ismi ve açık adresi belirtilmiş olmalıdır.
7- Hotel ve Uçak rezervasyonu
8- Banka hesap dökümü (son 3 aya ait, imzalı kaşeli olmalı. Bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.)
9- Nüfus cüzdanı fotokopisi
10-Evliyse evlilik cüzdanı fotokopisi 
11- Seyahat sağlık sigortası 30.000 euro limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir.

Kamu kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerden istenen belgeler:
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlarınız.
2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
3- 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere uygun vesikalık resim  
4- İkametgah belgesi
5- Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği
6- Banka hesap cüzdanı (kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır.) 
7- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisi
8- Mesleğinize dair bilgi içeren çalışma belgesi
9- Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi
10- İşyeri kimliği
11- Maaş bordrosu veya belgesi
12- Bağ-Kur/SSK ekstresi
13- Hotel rezervasyonu
14- Uçak rezervasyonu
15- 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

 


Çiftçilik yapanlardan istenen belgeler:
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlarınız.
2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
3- 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere uygun vesikalık resim 
4- İkametgah belgesi 
5- Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği.
6- Banka hesap cüzdanı ( kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır.) 
7- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisi
8- Çiftçilik belgesi (O bölgedeki ziraat odası tarafından onaylanmış olacak)
9- Tarla sahibi olduğunuza dair veya ekili tarım alanını kiraladığınıza dair belge (tapu)
10- Varsa; sahip olduğunuz gayrimenkul tapuları ve menkul ruhsatları
11- Hotel rezervasyonu
12- Uçak rezervasyonu
13- 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

Emeklilerden istenen belgeler:
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Varsa, eski pasaportlarınız.
2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
3- 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere uygun vesikalık resim 
4- İkametgah belgesi 
5- Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği.
6- Banka hesap cüzdanı ( kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır.) 
7- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisi
8- Emeklilik kimliği ve sağlık karnesi
9- Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi
10- Hotel rezervasyonu
11- Uçak rezervasyonu
12- 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

Öğrencilerden ve yüksek öğrenim görenlerden istenen belgeler:
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlarınız.
2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
3- 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere uygun vesikalık resim
4- İkametgah belgesi 
5- Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği.
6- Banka hesap cüzdanı ( kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır.) 
7- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisi
8- Ders yılı içerisindeyse, izinli olduğunu gösteren öğrenci belgesi veya yüksek öğrenim belgesi
9- Ebeveynin geçim kaynağına ilişkin belgeler
10- 18 yaşından küçükler için; noter onaylı, anne ve babadan muvafakatname
11- Hotel rezervasyonu
12- Uçak rezervasyonu
13- 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

Ev hanımlarından istenen belgeler:
1- En az 6 ay geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlarınız.
2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
3- 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere uygun vesikalık resim 
4- İkametgah belgesi 
5- Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği.
6- Banka hesap cüzdanı ( kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır.) 
7- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisi
8- Hotel rezervasyonu
9- Uçak rezervasyonu
10- 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası
11-Evliyse; eşinin, bekarsa; ailesinin geçim kaynağına ve sigortalılığına ilişkin belgeler

 

 







info@jiaturizm.com
bilet@jiaturizm.com
HABERLER
Anasayfa | Hakkımızda | Vize İşlemleri | Dikkat Edilecekler | Konsolosluk Bilgileri | Uçuş Bilgileri | Seyehat Bilgileri | İletişim
Site Created By Neturk Copyright 2014 Jia Turizm. Her hakkı saklıdır.
info@jiaturizm.com | +90 (212) 212 16 88